Windows 7 test på Solid State Disk (SSD)

Så er Windows 7 tilgængelig i den endelige version (frigives 22. oktober), men som forhandler, har man som forhandler via et abonnement mulighed for at downloade den allerede nu. Og det har jeg gjort.

Da jeg først forsøgte med en opgradering på min bærbar computer (fra Vista), og den gik galt undervejs, valgte jeg at lave en ny installation på en ny disk. Og det skulle være en SSD. Her har jeg brugt en Intel 160 GB. Den kan skrive ca 80 MB/sek.

Bortset fra at disken er en anelse bredere end en normal 2,5″ harddisk (aner ikke hvorfor eller om det bare er en fejl), så gik installationen uden problemer (den var bare ca 1mm bredere – og skulle trykkes gordt for at komme på plads).

Installationen kørte uden problemer, og kørte ganske hurtig. Der er dog et par enheder der mangler drivere, som lige skulle hentes, samt et par opdateringer fra Windows update.

Installerede herefter Office 2007 og Symantec Endpoint Protection.

Indmeldelse i domain måtte foretages manuelt til min SBS 2003 server. Installation af printer voldte lidt problemer, jeg har en Epson Laser, og kunne ikke få den delte printer installeret, måtte i stedet installere en direkte driver til netværksprinteren.

Har nu kørt i 5 dage, og bliver gladere for hver dag der går. Det kringlede lidt da jeg skulle have Hyper-V manager op at køre, da de link der henviste til download var fjernet af Microsoft. Men da jeg søgte på RSAT til W7, lykkedes det at hitte filen. Man skal først installere server adm programmerne til W7, så får man en administrationsmenu, ligesom på serverne, og så kan man aktivere funktionen Hyper-V Manager. Herefter gik alt som smurt.

Nu mangler jeg nærmest kun mine Adobe programmer Photoshop og Indesign og så er alt næsten ved det gamle på en ny og hurtig måde